Home > Faq
disclaimer  |  sitemap    NL  EN
De kracht van bewezen technologie

Heeft u ook een vraag? Stuur uw vraag op.

Heeft Rodelta ook ketelvoeding meertrapspompen?

Ja, kijkt u hiervoor op onze website met betrekking tot meer informatie over deze pomptypes. Het betreft de RMH/RMV pomp reeks en de RGH/RGV pomp reeks.

Is Rodelta ook bewust bezig met energiebesparende ontwerpverbeteringen?

Binnen Rodelta loopt een programma voor energiezuinige BlueTec waterpompen. Het betreft de LS/LSM pomp reeks, FN pomp reeks en NS/NSM pomp reeks. Voor alle voordelen op een rij kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers.

Er wordt al enige tijd gesproken over een opvolger voor de ES-pompen, wat zijn daarvan de ontwikkelingen?

Deze opvolger is de ESN pomp en deze zal zeer spoedig op de markt komen. Eén van onze medewerkers legt u graag de mogelijkheden voor in een persoonlijk gesprek.

Kan Rodelta ook ondersteuning bieden bij energiebesparende projecten?

Naast het produceren en onderhouden van pompen zijn wij graag bereid om de inzettoepassingen van pompen nader te inspecteren en van daaruit een besparingsadvies aan u uit te brengen.

Kan Rodelta ook nog onderdelen leveren van pompen welke al dertig jaar of ouder zijn?

Uiteraard kunnen wij als Rodelta voor de meeste pompen die wij door de jaren heen geleverd hebben nog steeds nieuwe onderdelen leveren. Raadpleegt u hiervoor onze verkoopafdeling. Ondanks dat de standtijd van onze pompen zeer lang is raden wij u aan op termijn wel reservedelen op voorraad te leggen.

De pomp schudt of maakt lawaai. Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

Dit kan de volgende oorzaken hebben:

Pomp en zuigleiding zijn niet geheel gevuld, inlaat zuigleiding onvoldoende ondergedompeld, vreemd voorwerp in de waaier, de assen liggen niet in elkaars verlengde, de as is krom, draaiende delen lopen tegen stationaire delen, lagers versleten, de as draait excentrisch door versleten lagers of slecht uitlijnen, draaiende delen in onbalans, waaier beschadigd, onvoldoende smering in de lagerhuizen, lagers vervuild, roestvorming in de lagers door binnendringend vocht, zuighoogte te groot of te lage NPSH / verstopping in de zuigleiding (levert knetterend geluid door cavitatie), pomp werkt op een verkeerd bedrijfspunt / pomp draait ontoelaatbare deellast, fundatieplaat niet vast of hol / onvoldoende aangestort, pomp of motor staan niet vast, trillende leidingen, invloed trillingen van buiten het aggregaat.